“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

De Zevende Doctor

De Zevende Doctor, 1987-1989 & 1996 (Sylvester McCoy)

Zoals gezegd regenereert de Doctor door een aanval van de Rani op de TARDIS. Hij komt in het begin over als een verwarde Time Lord, maar het blijkt later dat hij donders goed weet waar hij mee bezig is. Hij ontdoet zich in deze aflevering van de zeer herkenbare, kleurrijke outfit en gaat voor een somberder set kleren, waarvan de hoed en de paraplu, tezamen met het zeer duidelijke vraagtekenmotief, het opvallendst zijn. In het begin heeft deze zevende versie van de Doctor een persoonlijkheid die nog het meest lijkt op dat van de Tweede Doctor, maar al snel komt zijn nieuwe, ware aard naar boven. Hij is een meester in het manipuleren van zowel mensen als situaties en achteraf blijkt dat hij vaak al doorhaad wat er aan de hand was en wat er zou gaan gebeuren. Toch behoudt hij wat van het clowneske van de Tweede Doctor, wat hem goed van pas komt als hij het opneemt tegen de Goden van Ragnarok. Tijdens zijn ontmoeting met Fenric, een van de bekendste avonturen van de Zevende Doctor, laat hij zich echter van zijn manipulatieve kant zien. De Zevende Doctor heeft de twijfelachtige eer om de laatste Doctor te zijn die speelt in de tv-serie tot de doorstart in 2005. Echter, net als o.a. de Zesde Doctor, leeft hij nog steeds voort in boeken, strips en hoorspelen. Hij komt op tv aan zijn einde in de vaak verguisde tv-film, waarin hij neergeschoten wordt door een stel bendeleden in San Francisco wanneer hij zijn TARDIS verlaat. Ofschoon hij niet meteen sterft, overlijdt hij later op de operatietafel.
f t Lid worden?
Sylvester McCoy, 1987-1989 & 1996 Zoals gezegd regenereert de Doctor door een aanval van de Rani op de TARDIS. Hij komt in het begin over als een verwarde Time Lord, maar het blijkt later dat hij donders goed weet waar hij mee bezig is. Hij ontdoet zich in deze aflevering van de zeer herkenbare, kleurrijke outfit en gaat voor een somberder set kleren, waarvan de hoed en de paraplu, tezamen met het zeer duidelijke vraagtekenmotief, het opvallendst zijn. De Zevende Doctor heeft de twijfelachtige eer om de laatste Doctor te zijn die speelt in de tv-serie tot de doorstart in 2005. Echter, net als o.a. de Zesde Doctor, leeft hij nog steeds voort in boeken, strips en hoorspelen. Hij komt op tv aan zijn einde in de vaak verguisde tv-film, waarin hij neergeschoten wordt door een stel bendeleden in San Francisco wanneer hij zijn TARDIS verlaat. Ofschoon hij niet meteen sterft, overlijdt hij later op de operatietafel.
f t
De Zevende Doctor