“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

De Zesde Doctor

Colin Baker, 1984-1986

Wanneer we de Zesde Doctor ontmoeten, is dat meteen een ‘goede’ kennismaking met het eerste, opvallende kenmerk van de nieuwe Doctor: zijn uitermate explosieve karakter. Zodra de Doctor wakker wordt, valt hij zijn huidige reisgenoot aan en probeert haar te wurgen. Dit mislukt uiteraard, waarna we in aanraking komen met het tweede, opvallende kenmerk van deze Doctor: De Jas. Door sommige fans gekscherend ‘The Technicolour Dream Coat’ genoemd, is de jas het kleurrijkste kledingstuk uit de geschiedenis van Doctor Who. Zijn kleding, samen met het nogal explosieve gedrag, zorgt ervoor dat fans tot op de dag vandaag zeer uiteenlopende meningen hebben over de Zesde Doctor. Zoals gezegd komt de Zesde Doctor wat labieler over dan zijn voorgangers. De zegswijze ‘het voordeel van de twijfel geven’ is hem niet bekend en je moet hem dan ook absoluut niet als vijand tegenover je hebben. Over vijanden gesproken: De Zesde Doctor krijgt te maken met een geduchte tegenstander, genaamd ‘The Valeyard’. De Doctor wordt ontboden op Gallifrey, zijn thuiswereld, om daar terecht te staan voor zijn vermeende misdaad: het helpen van mensen en dus ingrijpen in hun tijdslijn(en). De Valeyard is degene die optreedt als aanklager en in een raamvertelling - de rechtszaak op Gallfrey en de avonturen die de Doctor al beleefd zou hebben voor de rechtszaak - verdedigt de Doctor zich tegen de aanklachten. Uiteindelijk komt hij er achter wie de Valeyard is en waarom hij er zo op gebrand is de Doctor in diskrediet te brengen. De Zesde Doctor komt aan zijn einde wanneer de TARDIS aangevallen wordt door ‘The Rani’, een vrouwelijke Time Lord (ook well: Time Lady). Hij raakt op een of andere manier gewond en regenereert. De oorzaak van zijn dood (hij zag er absoluut niet dodelijk gewond uit) wordt op het scherm eigenlijk nooit uitgelegd. De echte reden voor de plotse regeneratie is het feit dat Colin Baker gedwongen wordt de serie te verlaten door o.a. tegenvallende kijkcijfers. Hij weigert dan ook mee te werken aan de scène waarin zijn Doctor verandert in de Zevende Doctor.
f t Lid worden?
Colin Baker, 1984-1986 Wanneer we de Zesde Doctor ontmoeten, is dat meteen een ‘goede’ kennismakingen met het eerste, opvallende kenmerk van de nieuwe Doctor: zijn uitermate explosieve karakter. Zodra de Doctor wakker wordt, valt hij zijn huidige reisgenoot aan en probeert haar te wurgen. Hierna komen we in aanraking met het tweede, opvallende kenmerk van deze Doctor: De Jas. Door sommige fans gekscherend ‘The Technicolour Dream Coat’ genoemd, is de jas het kleurrijkste kledingstuk uit de geschiedenis van Doctor Who. Zijn kleding, samen met het nogal explosieve gedrag, zorgt ervoor dat fans tot op de dag vandaag zeer uiteenlopende meningen hebben over de Zesde Doctor. De Zesde Doctor komt aan zijn einde wanneer de TARDIS aangevallen wordt door ‘The Rani’, een vrouwelijke Time Lord (ook well: Time Lady). Hij raakt op een of andere manier gewond en regenereert. De oorzaak van zijn dood wordt op het scherm eigenlijk nooit uitgelegd. De echte reden voor de plotse regeneratie is het feit dat Colin Baker gedwongen wordt de serie te verlaten door o.a. tegenvallende kijkcijfers. Hij weigert dan ook mee te werken aan de scène waarin zijn Doctor verandert in de Zevende Doctor.
f t
De Zesde Doctor