“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

De Vijfde Doctor

Peter Davison, 1981-1984

De Vijfde Doctor is slim, aardig en houdt rekening met anderen. Zijn nieuwe outfit is minder opvallend dan de ‘look’ van de Vierde Doctor, ofschoon er een ding is dat altijd opvalt: de selderij die hij op zijn jasje draagt. Volgens de Doctor wordt deze groente paars als er gif in de buurt is, iets wat we in de serie jammer genoeg nooit zien gebeuren. Zijn wereld is er een van fascinatie en wetenschap. Hij lost tijdens deze regeneratie veel mysteries op en daarnaast ontmoet hij veel van zijn bekende vijanden, onder wie de Master, de Silurians en de Sea Devils. Tegenover zijn reisgenoten gedraagt hij zich bijna als een grote broer. Voor de Nederlandse fans is deze Doctor bijzonder, omdat hij de enige Doctor is die ooit een bezoek heeft gebracht aan Amsterdam (in de serie in elk geval). De Vijfde Doctor regenereert als hij zijn leven opoffert om zijn reisgenoot Peri te redden.
f t Lid worden?
Peter Davison, 1981-1984 De Vijfde Doctor is slim, aardig en houdt rekening met anderen. Zijn nieuwe outfit is minder opvallend dan de ‘look’ van de Vierde Doctor, ofschoon er één ding is dat altijd opvalt: de selderij die hij op zijn jasje draagt. Volgens de Doctor wordt deze groente paars als er gif in de buurt is, iets wat we in de serie jammer genoeg nooit zien gebeuren. Zijn wereld is er een van fascinatie en wetenschap. Hij lost tijdens deze regeneratie veel mysteries op en daarnaast ontmoet hij veel van zijn bekende vijanden, onder wie de Master, de Silurians en de Sea Devils. Tegenover zijn reisgenoten gedraagt hij zich bijna als een grote broer. Voor de Nederlandse fans is deze Doctor bijzonder, omdat hij de enige Doctor is die ooit een bezoek heeft gebracht aan Amsterdam (in de serie in elk geval). De Vijfde Doctor regenereert als hij zijn leven opoffert om zijn reisgenoot Peri te redden.
f t
De Vijfde Doctor