“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

De Negende Doctor

Christopher Eccleston, 2005

Na het fiasco van de tv-film blijft het negen lange jaren stil rond Doctor Who, tenminste op de televisie. In de audioboeken blijven de voorgaande Doctors hun avonturen beleven, maar voor het grote publiek geldt het gezegde ‘uit het oog, uit het hart’. Totdat een man genaamd Russell T. Davies de show weer nieuw leven inblaast in 2005. Maak kennis met de Negende Doctor. Er is niets bekend over het hoe en wat van de regeneratie van Acht naar Negen, maar wat we wel te weten komen is dat deze Doctor een getraumatiseerde persoon is. De Doctor blijkt de enige overlevende te zijn van de Laatste Grote Tijdoorlog. Zijn gehele ras is verdwenen, hij is waarlijk de laatste van zijn soort. Getekend door de verschrikkelijke zaken die hij heeft gezien tijdens deze oorlog verbergt hij zijn boosheid en verdriet achter een masker van impulsief, roekeloos en soms zelfs wreed gedrag. De eerste keer dat we hem ontmoeten lijkt het zelfs alsof het hem niet kan schelen dat hij het leven kan laten bij een reddingsactie waarbij hij zijn nieuwste companion Rose Tyler ontmoet. Nog steeds wil de Doctor alles en iedereen redden, maar hecht weinig waarde aan zijn eigen bestaan. Dat dit niet de de Doctor van weleer is, is goed te zien in de aflevering “Dalek”, waar hij oog in oog komt te staan met één van de grootste vijanden van de Time Lords. Deze Daleks is een overlevende van de Tijdoorlog, alleen in het universum, maar de Doctor maalt daar niet om. Hij is absoluut niet vergevingsgezind, tegenover niemand. Rose helpt de Doctor echter zichzelf weer te vinden, helpt hem om te gaan met zijn trauma en gaandeweg hun reizen verandert de Doctor. Hij laat vaker zijn zachte kant zien, blijkt in staat om mededogen te tonen - eerst tegenover Rose, later ook tegenover anderen - en ziet in dat ook zijn leven nog wat waard is. De Negende Doctor regeneert als hij Rose redt, door de energie van de Tijd Vortex - die zij had geabsorbeerd om de Doctor te redden en de Daleks te stoppen - uit haar te halen. Deze energie had haar anders volledig vernietigd, omdat een mens niet in staat is deze energie onder controle te houden. Eenmaal terug aan boord van de TARDIS zegt hij tegen Rose dat ze fantastisch was, net als hijzelf, voordat de regeneratie-energie hem opslokt en de Negende Doctor voorgoed verdwijnt.
f t Lid worden?
Christopher Eccleston, 2005 Na het fiasco van de tv-film blijft het negen lange jaren stil rond Doctor Who, tenminste op de televisie. Totdat een man genaamd Russell T. Davies de show weer nieuw leven inblaast in 2005. Maak kennis met de Negende Doctor. Er is niets bekend over het hoe en wat van de regeneratie van Acht naar Negen, maar wat we wel te weten komen is dat deze Doctor een getraumatiseerde persoon is. De Doctor blijkt de enige overlevende te zijn van de Laatste Grote Tijdoorlog. Zijn gehele ras is verdwenen, hij is waarlijk de laatste van zijn soort. Getekend door de verschrikkelijke zaken die hij heeft gezien tijdens deze oorlog verbergt hij zijn boosheid en verdriet achter een masker van impulsief, roekeloos en soms zelfs wreed gedrag. De Negende Doctor regeneert als hij zijn companion Rose redt, door de energie van de Tijd Vortex - die zij had geabsorbeerd om de Doctor te redden en de Daleks te stoppen - uit haar te halen. Deze energie had haar anders volledig vernietigd, omdat een mens niet in staat is deze energie onder controle te houden. Eenmaal terug aan boord van de TARDIS zegt hij tegen Rose dat ze fantastisch was, net als hijzelf, voordat de regeneratie-energie hem opslokt en de Negende Doctor voorgoed verdwijnt.
f t
De Negende Doctor