“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

Lezing “Reizen door ruimte en tijd”

Op de eerste Dutch Doctor Who Gathering gaf George van Hal een lezing genaamd “Reizen door tijd en ruimte”. George van Hal (1980) is sterrenkundige en redacteur bij de Nederlandstalige editie van het toonaangevende populairwetenschappelijk tijdschrift  New Scientist. Op zijn blog Scinetific schrijft hij regelmatig over fijne films en fascinerende wetenschap. Voor het Leiden International Film Festival organiseert hij jaarlijks het Science & Cinema- programma, waarbij wetenschappers en wetenschapsjournalisten de concepten achter de bioscoopfilms blootleggen. Naast zijn werk als sterrekundige, redacteur en organisator is George ook schrijver. In 2015 verscheen zijn debuut  ‘Robots, aliens en popcorn’, waarin hij ingaat op de wetenschap achter (sciencefiction)films.

Een korte beschrijving van het boek:

In Californië stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving en in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt. Voor Hollywood is het gesneden koek, maar achter deze duizelingwekkende scenario’s schuilt de intrigerende wereld van wetenschap en technologie. Zullen wij ooit als in Star Trek met een ruimteschip een bezoekje brengen aan een ander sterrenstelsel? Bestaat er een parallel universum waarin je een heel ander persoon bent? Wie hoopt van wel, moet ‘Robots, aliens en popcorn’ zeker lezen, want de toekomst? Die is allang begonnen! Tijdens de Dutch Doctor Who Gathering was ‘Robots, aliens en popcorn’ te koop en kon je het boek laten signeren door George. De verkoopprijs van het boek is € 24,99.  De lezing “Reizen door ruimte en tijd” vond plaats in de Podiumzaal van 14:00 tot 15:00.
f t Lid worden?
Op de eerste Dutch Doctor Who Gathering gaf door George van Hal de lezing “Reizen door tijd en ruimte”. George van Hal (1980) is sterrenkundige en redacteur bij de Nederlandstalige editie van het toonaangevende populairwetenschappelijk tijdschrift  New Scientist. Op zijn blog Scinetific schrijft hij regelmatig over fijne films en fascinerende wetenschap. Voor het Leiden International Film Festival organiseert hij jaarlijks het Science & Cinema- programma, waarbij wetenschappers en wetenschapsjournalisten de concepten achter de bioscoopfilms blootleggen. Naast zijn werk als sterrekundige, redacteur en organisator is George ook schrijver. In 2015 verscheen zijn debuut  ‘Robots, aliens en popcorn’, waarin hij ingaat op de wetenschap achter (sciencefiction)films. Een korte beschrijving van het boek: In Californië stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving en in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt. Voor Hollywood is het gesneden koek, maar achter deze duizelingwekkende scenario’s schuilt de intrigerende wereld van wetenschap en technologie. Zullen wij ooit als in Star Trek met een ruimteschip een bezoekje brengen aan een ander sterrenstelsel? Bestaat er een parallel universum waarin je een heel ander persoon bent? Wie hoopt van wel, moet ‘Robots, aliens en popcorn’ zeker lezen, want de toekomst? Die is allang begonnen! Tijdens de Dutch Doctor Who Gathering was ‘Robots, aliens en popcorn’ te koop en kon je het boek laten signeren door George. De verkoopprijs van het boek is € 24,99.  De lezing “Reizen door ruimte en tijd” vond plaats in de Podiumzaal van 14:00 tot 15:00.
f t
Lezing 2015