“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

De Eerste Doctor

William Hartnell, 1963-1966

Verbannen van zijn eigen wereld om redenen die wij als kijker nooit te weten komen, leeft de Eerste Doctor samen met zijn kleindochter een zwervend bestaan door tijd en ruimte. De Eerste Doctor lijkt een oude man te zijn, maar schijn bedriegt. Als eerste incarnatie van de Doctor is deze ‘oude man’ juist de jongste Doctor van allemaal. Elke aflevering zien we weer die schittering in zijn ogen, gekoppeld aan een onophoudelijke dorst om alles te onderzoeken. Hierdoor brengt hij echter vaak vaak zichzelf en zijn reisgenoten in gevaar. Tijdens zijn reizen ontmoet hij als eerste de Daleks en de Cybermen, twee iconische vijanden die de Doctor het leven zuur zullen blijven maken. Zijn laatste woorden waren “This body is wearing a bit thin”, waarna de Eerste Doctor flauwvalt op de vloer van de TARDIS en de verandering (beter bekend als ‘regeneratie’) begint.
f t Lid worden?
William Hartnell, 1963-1966 Verbannen van zijn eigen wereld om redenen die wij als kijker nooit te weten komen, leeft de Eerste Doctor samen met zijn kleindochter een zwervend bestaan door tijd en ruimte. De Eerste Doctor lijkt een oude man te zijn, maar schijn bedriegt. Als eerste incarnatie van de Doctor is deze ‘oude man’ juist de jongste Doctor van allemaal. Zijn laatste woorden waren “This body is wearing a bit thin”, waarna de Eerste Doctor flauwvalt op de vloer van de TARDIS en de verandering (beter bekend als ‘regeneratie’) begint.
f t
De Eerste Doctor