“Whatever you’ve got planned, forget it. I’m the Doctor. I'm 904 years old. I’m from the planet Gallifrey in the constellation of Casterborous. I am The Oncoming Storm, the Bringer of Darkness and you are basically just a rabbit, aren’t you?” The Tenth Doctor- ‘Day of the Doctor’
Dutch Time Travellers’ Association
facebook groep
© Dutch Time Travellers’ Association & Fractality Productions * Made with Xara

De Derde Doctor

Jon Pertwee, 1970-1974

Als onderdeel van de door de Time Lords opgelegde straf wordt de Derde Doctor verbannen naar Aarde na een gedwongen regeneratie. Hij krijgt wel zijn TARDIS mee, maar die is onklaar gemaakt. Deze nieuwe Doctor is meer een actiefiguur dan zijn twee voorgangers. Voor een wilde achtervolging ter land, ter zee of in de lucht draait hij zijn hand niet om. Toch heeft hij ook een zachtere, bijna vaderlijke kant, en zou hij voor zijn vrienden door het vuur gaan. Tijdens zijn verbanning wordt hij de wetenschappelijk adviseur van UNIT (een fictieve, Britse organisatie) en helpt hen in de strijd tegen diverse invasies vanuit de ruimte Met de Derde Doctor komt ook de introductie van een derde, zeer bekende vijand: De Master. Deze Time Lord wil niets liever dan de Doctor verslaan om redenen die nooit onthuld worden, ofschoon er wordt gesuggereerd dat de Doctor en de Master ooit vrienden zijn geweest. Uiteindelijk is het de Doctor weer toegestaan om te gaan reizen. Op een van zijn reizen wordt hij blootgesteld aan een fatale dosis straling, waardoor hij regenereert.
f t Lid worden?
Jon Pertwee, 1970-1974 Als onderdeel van de door de Time Lords opgelegde straf wordt de Derde Doctor verbannen naar Aarde na een gedwongen regeneratie. Hij krijgt wel zijn TARDIS mee, maar die is onklaar gemaakt. Deze nieuwe Doctor is meer een actiefiguur dan zijn twee voorgangers. Voor een wilde achtervolging ter land, ter zee of in de lucht draait hij zijn hand niet om. Toch heeft hij ook een zachtere, bijna vaderlijke kant, en zou hij voor zijn vrienden door het vuur gaan. Tijdens zijn verbanning wordt hij de wetenschappelijk adviseur van UNIT (een fictieve, Britse organisatie) en helpt hen in de strijd tegen diverse invasies vanuit de ruimte Met de Derde Doctor komt ook de introductie van een derde, zeer bekende vijand: De Master. Deze Time Lord wil niets liever dan de Doctor verslaan om redenen die nooit onthuld worden, ofschoon er wordt gesuggereerd dat de Doctor en de Master ooit vrienden zijn geweest. Uiteindelijk is het de Doctor weer toegestaan om te gaan reizen. Op een van zijn reizen wordt hij blootgesteld aan een fatale dosis straling, waardoor hij regenereert.
f t
De Derde Doctor